Modul OPERATII CLIENTI: Facturi Emise

Aceasta functie permite afisarea facturilor deja emise si ofera facilitati usor accesibile pentru:

 • Cautarea unei facturi dupa numar sau client
 • Listarea unui Duplicat al unei facturi emise
 • Anularea sau Stornarea unei facturi emise
 • Exportul in format PDF al unei facturi pentru transmiterea ei la client
 • Crearea de Sabloane dupa modelul unor facturi emise, pentru simplificarea emiterii de facturi cu caracter periodic / repetitiv
 • Generarea unui Jurnal de vanzari pe o perioada precizata de utilizator
Program de facturare: Imaginea nu este disponibila

Ecranul prin intermediul caruia sunt gestionate facturile emise este compus din 2 tabele:

 • In partea de sus, lista facturilor emise, cu datele lor de identificare. Facturile anulate sunt grizate, iar cele stornate / de stornare sunt scrise cu rosu. Facturile pot fi ordonate dupa data emiterii, numar, nume client si data de scadenta, prin activarea antetului de coloana corespunzator criteriului dorit cu mouse-ul.
 • In partea de jos, detaliile facturii curent selectata din lista. La schimbarea facturii curente, prin parcurgerea listei sau prin cautare, detaliile sunt automat actualizate de proGEST

Operatiile permise asupra facturilor emise sunt realizate cu ajutorul urmatoarelor elemente:

1) Grup de butoane care pot fi utilizate pentru executia urmatoarelor operatii cu facturi emise(butoanele sunt descrise de sus in jos):

 • Vizualizarea facturii curent selectata si listarea unui DUPLICAT al facturii
 • Factura curenta selectata este Exportata in format PDF, specific Acrobat Reader, si poate fi transmisa prin eMail
 • Factura curenta selectata este ANULATA
 • Se emite automat o factura de STORNARE a facturii curente. Pentru facturile de stornare proGEST genereaza automat noua factura si marcheaza factura initiala ca STORNATA

Duplicatul facturii este afisat pe ecran si poate fi listat, asa cum este ilustrat in ecranul urmator.

Program de facturare: Imaginea nu este disponibila

Exportul in format PDF al unei facturi emise, genereaza o imagine fidela a facturii si permite transmiterea rapida a unei copii a acesteia la client, putand simplifica si accelera procesul de incasare a facturilor.
Fisierele PDF generate sunt etichetate cu numarul facturii, asa cum se vede in ecranul urmator, si sunt plasate intr-un director special proGEST, de unde pot fi preluate si atasate la eMail-uri transmise clientilor.

Program de facturare: Imaginea nu este disponibila

2) Buton care permite cautarea unei facturi emise dupa numar sau dupa un prefix din numele clientului.

3) Buton care permite crearea unui MODEL / SABLON plecand de la factura emmisa curent selectata. Acest sablon pastreaza datele cu caracter repetitiv ale unei facturi : clientul, banca, moneda facturii, liniile de denumire a produselor si serviciilor si explicatia facturii.
Modelele sunt identificate prin nume unice atribuite de utilizatorul proGEST la crearea modelului si pot fi parametrizate.

4) Control complex care permite afisarea sau listarea unui JURNAL de VANZARI, in formatul sau legal, si exportul acestuia in Excel. Exportul poate fi util atunci cand nu toate facturile firmei sunt emise cu proGEST, sau cand se doreste fuzionarea unor jurnale emise in puncte de lucru diferite.
Utilizatorul proGEST poate defini intervalul pentru care se va emite jurnal de vanzari, proGEST propunand automat luna curenta.

Imaginea jurnalului este ilustrata de ecranul urmator:

Program de facturare: Imaginea nu este disponibila

Se observa ca dimensiunea jurnalului a impus imprimarea lui pe 2 pagini, programul oferind ghidajele necesare pentru citirea si asamblarea lui.

Pentru facturile emise in valuta jurnalul considera valoarea lor in lei si contine cursul de schimb la care a fost calculata factura.

La Exportul in format Excel al unui jurnal de vanzari, utilizatorul proGEST poate alege directorul unde va fi plasat fisierul generat. Numele atribuit automat fisierului de proGEST contine perioada de timp a jurnalului. Structura tabelului Excel generat, reproduce fidel structura de coloane a raportului, asa cum se vede mai jos :

Program de facturare: Imaginea nu este disponibila